19. yüzyıl halk şairlerindendir. Erzurum’un Tanbura köyünde doğduğu söylenmektedir. Erzurum doğumlu olduğu için de Erzurumlu lakabını almıştır. Sivas, Kastamonu, Konya, Niğde illerini dolaşmıştır. 1840’ta Sivas’tan Niksar’a gelerek ömrünü orada tamamlamıştır.
Saz şairleri içinde divan şiirini en iyi bilenlerden biri olan Erzurumlu Emrah, aruzla yazdığı gazel, murabba, muhammes ve müseddeslerinde bu kültürünü açıkça belli eder. Hece ile yazılmış tasavvuf üzerine şiirleri var ise de asıl kişiliği, âşık tarzı koşma ve semailerinde görülür. Ölümü hakkında kesin bir tarih yoktur.
Sabahtan uğradım ben bir fidana Dedim mahrur musun dedi ki yok yok Ak elleri boğum boğum kınalı Dedim mahrur musun dedi ki yok yok Dedim inci nedir dedi dişimdir Dedim kalem nedir dedi kaşımdır Dedim on beş nedir dedi yaşımdır Dedim daha var mı söyledi yok yok Dedim Erzurum ne dedi ilimdir Dedim gider misin dedi yolumdur Dedim Emrah nedir dedi kulumdur Dedim satar mısın söyledi yok yok Erzurumlu Emrah
Çok güzel bir site çok beğendim sürekli de buradan bakacağım :)
Ben de.
Eserleri nelerdir?
Halk edebiyatı sanatçıları daha çok sözlü olarak eser vermişlerdir.
Şiir çok güzel.
Süper ya kısa ve öz.: )